فرماندار مشهد خبر داد: تکمیل ظرفیت ۶۰ درصدی هتل‌های مشهد هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف برق دوباره جدی شد | خاموشی‌ها ادامه می‌یابد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان| تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند شهرک‌های صنعتی ویژه صادرات در استان احداث می‌شوند | گره‌گشایی از مشکل شهرک‌های صنعتی، یک‌بار برای همیشه انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است | مردم گران‌فروشی‌ها را گزارش دهند
سرخط خبرها

مجازات فروش سهمیه مازاد بنزین خودرو  اعلام شد

  • کد خبر: ۱۴۷۲۳
  • ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۹
مجازات فروش سهمیه مازاد بنزین خودرو  اعلام شد
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره تخلف فروش کارت سوخت و سهمیه مازاد خودرو‌های عمومی توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، شهرام رضایی در خصوص واگذاری کارت هوشمند سوخت به غیر تصریح کرد: کارت هوشمند سوخت غیر قابل واگذاری است. این کارت مانند کارت بانکی باید تنها توسط مالک آن استفاده شود.


وی بیان کرد: سهمیه ذخیره شده در کارت‌های هوشمند سوخت خودرو‌های شخصی و عمومی، بعد از اصلاح نرخ قیمت حامل‌های انرژی، فقط به شخص مالک خودرو اختصاص پیدا کرده است و اگر کارت به شخص دیگری سپرده شود، کاری غیرقانونی است.


مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: مکانیزم‌هایی برای شناسایی نحوه استفاده از کارت سوخت‌ها همچون اندازه گیری تعداد سوخت‌گیری‌هایی که از یک کارت انجام می‌شود، وجود دارد که اگر فعال شود، کسی که کارت خود را واگذار کرده، شناسایی شده و جرایمی به آن شخص تعلق می‌گیرد.


وی افزود: واگذاری کارت سوخت به اشخاص نزدیک و وابستگان مالک خودرو شاید مشکلی ایجاد نکند، اما فروش سهمیه در جایگاه‌ها به مالکان خودرو‌های دیگر عملاً مصداق فروش یارانه دولتی است و این کار مناسبی نیست و حتی در مقاطعی همچون مناطق لب مرز، امکان سوء استفاده از آن وجود دارد. توصیه اکید ما این است که از کارت هوشمند شخصی استفاده شود و فروش کارت سوخت، اقدامی غیرقانونی است.


رضایی بیان کرد: البته بنده درجایگاه مقام قضایی نیستم که جرایم این اقدام غیر قانونی را تعیین کنم، اما طبق قانون این یارانه باید در اختیار شخص مالک خودرو قرار گیرد و در صورت اثبات استفاده افراد غیر از کارت سوخت، مرجع قضایی در خصوص میزان جرایم تصمیم خواهد گرفت.


مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین نظارت ما از طریق تراکنش‌هاست، وقتی از یک کارت چندین تراکنش در یک جایگاه پشت سر هم انجام شود نشان می‌دهد این کارت نمی‌تواند برای یک ماشین استفاده شده باشد.


وی تصریح کرد: خودروی عمومی باید در اختیار حمل و نقل عمومی باشد، برای پیمایش یک وانت بار و تاکسی در طول یک ماه یک مقدار مشخص سهمیه‌ای در نظر گرفته شده است، اگر راننده درست کار کند، ممکن است حتی سهمیه کم هم باشد، اما در صورت نبود هیچ پیمایشی، به دور از انصاف است که ماهی ۵۰۰ لیتر ذخیره بنزین داشته باشد.


رضایی گفت: اگر در پایان ماه ۲۰۰ لیتر از سهمیه خودروی عمومی باقی مانده باشد، نباید به فروش برسد. در حد معمول اگر فردی بخواهد سهمیه بنزین خود را به آشنایی بدهد قابل چشم پوشی است، اما اگر کارت فروخته و بابت آن هزینه‌ای دریافت شود، یارانه حمل و نقل عمومی که باید صرف حمل بار یا مسافر شود به فروش می‌رسد و انتفاع آن مستقیماً به شخص می‌رسد. این روش صحیح نیست. این یارانه از درآمد این مملکت کم می‌شود و افکار عمومی هم این موضوع را نمی‌پذیرد.


وی تشریح کرد: اگر مقام قضایی یا بازرسان ما به جایگاهی مراجعه و در جیب متصدی تلمبه، تعدادی کارت پیدا کنند این از لحاظ قانونی جریمه نقدی سنگینی دارد.


مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی گفت: شرکت ما هم کمیته تخلفات دارد و در صورتی که متصدی جایگاه، چندین کارت غیرقانونی همراه داشته باشد و فروش کارت‌ها به اثبات برسد، این تخلف محرز است و با آن برخورد می‌شود.


وی تاکید کرد: باید در بخش حمل و نقل به منافع جمعی توجه شود و بنزین سهمیه‌ای واقعاً برای حمل و نقل و سرویس دادن به مردم استفاده شود. مطمئن باشید به هر حال هر نوع تراکنش کارت سوخت شناسایی می‌شود، اگر تعدادی کارت چه توسط بازرسی‌های مستمر ما و چه واحد‌های نظارتی دیگر پیدا شود، قطعاً برخورد خیلی شدید خواهد شد که این برخورد‌ها می‌تواند حتی بیشتر از مالی هم باشد.

 

معاون رئیس شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی گفت: اگر شهروندان موردی در خصوص این تخلف مشاهده کردند می‌توانند به شماره ۰۹۶۲۷ اطلاع دهند تا به آن رسیدگی کنیم. ما هم سرکشی مستمر داریم و هم دوربین در جایگاه‌ها مستقر است. اکثر جایگاه داران ما افراد قابل اعتمادی هستند، اما متأسفانه در هر صنفی عده‌ای افراد سودجو هم وجود دارند که در مناطق مرزی به دلیل سود بالا، این امر بیشتر به چشم می‌خورد.


وی افزود: در این مناطق سعی داریم حضور و بازرسی‌ها را بیشتر کنیم و مردم هم می‌توانند با اطلاع رسانی به موقع ما را در این مسیر کمک کنند.


ساز و کار کاهش تخلف فروش کارت سوخت


وی تاکید کرد: سیستم ما برای راحتی مردم آفلاین است و مثل بانک آنلاین نیست. در سیستم بانکی هر لحظه این امکان وجود دارد که جلوی هر تراکنش مشکوک گرفته شود. به خاطر آرامش و راحتی مردم و امکان سوخت رسانی حتی با وجود قطعی شبکه اینترنت و برق، سیستم آفلاین برای سوخت رسانی انتخاب شده است بنابراین اگر تخلفی صورت بگیرد، بعد از چند ساعت امکان پیگیری دارد البته ما از روی تراکنش‌ها می‌توانیم آن را پیگیری کنیم، اما اینکه در لحظه بتوان جلوی آن را گرفت، مکانیزمی برای این عمل وجود ندارد، چون ما می‌خواهیم تراکنش و یا سوخت گیری برای مردم با آرامش انجام شود. سوختگیری سر وقت برای ما مهمتر است، بعد از آن سیستم‌ها را در پشت قضیه پیگیری و با تخلفات حتما برخورد می‌کنیم که این در حقیقت گرفتن حق مردم است.


آمار صدور کارت سوخت هوشمند


رضایی بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون کارت صادر شده، اما ۲۴ میلیون کارت فعال داریم یعنی به طور متوسط هر خودرو و یا موتور سیکلت ۲ کارت دارد.


وی گفت: سامانه هوشمند سوخت یکی از ابزار‌هایی است که برای جلوگیری از سوء استفاده از مصرف طراحی شده و بنده اسم این سوء استفاده را قاچاق سوخت نمی‌گذارم. بحث قاچاق سوخت فراتر از وظیفه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی به عنوان توزیع کننده است، اما رسالت و وظیفه این شرکت، صیانت و توزیع عادلانه سوخت است. ما دقت می‌کنیم که این توزیع خارج از شبکه نباشد و بابت آن هم هزینه می‌دهیم همچون هزینه‌های ساخت سیستم و اعزام نیرو برای نظارت بر توزیع. تلاش می‌کنیم در کنار واحد‌های نظارتی مملکت، توزیع سوخت خارج از شبکه نباشد و امیدواریم در این راه موفق باشیم تا سرمایه ملی کشور به هدر نرود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->